Om Makko

Bag Makko.dk står jeg, Martine Lind Krebs.

Jeg er uddannet antropolog og journalist og har arbejdet med Grønland siden 2007 hvor jeg blev ansat på KNR’s radioavis.

Grønland har dog altid været en del mit liv. Jeg er opvokset i Sisimiut hvor jeg boede til jeg var seks. I dag bor jeg i Danmark, men en lille del af mig har altid været og vil altid være grønlandsk.

Et vigtigt mål for mig er at sørge for at danskerne får mere viden og gerne et mere nuanceret syn på Grønland, Rigsfællesskabet og Arktis. Jeg brænder særligt for at formidle grønlandske kulturhistorier; noget som jeg synes er meget underprioriteret i danske medier, og som rummer en guldgrube af gode og vigtige historier at fortælle.

Jeg arbejder som selvstændig journalist og tekstforfatter. Blandt andet er jeg redaktør på Grønlands bedste (og eneste) kvindemagasin Arnanut – og laver nyhedsbrev og undervisningsmaterialer for Det Grønlandske Hus i København. Se blandt andet dagensgrønland.dk (for grundskolen) og levendegrønland.dk (for gymnasierne).

Jeg holder også gerne foredrag om Grønland. Kontakt mig her hvis I vil booke mig.

Makko var navnet på min farmor og farfars butik i Esbjerg. På grønlandsk betyder makkorpoq ‘at slå smæld’. Det er to ting jeg gerne vil leve op til.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *